ИЗБЕЛВАНЕ

Избелване на зъби

Разкриване на тайната на белите зъби. Избелването бива основно два вида: предназначено за прилагане в домашни условия или за прилагане в зъболекарски кабинет. И при двата вида избелващият агент в основата си е един и същ, като разликите са основно в концентрацията и начина на активиране на агента. Вашият зъболекар ще определи кой е най-подходящият метод на избелване и какъв процент избелващ агент да изберете, за да получите отлични резултати с грижа за здравето на зъбите ви. И двете процедури са безвредни и безболезнени, като нежелана реакция е появата на чувствителност на зъбите към топло и студено, която е краткотрайна, а в повечето случаи липсва. Преди да пристъпим към избелване на зъбите, в дентална клиника Камбов в София провеждаме контролен преглед. Необходимо е предварително почистване на зъбния камък и полиране на зъбите на пациента. Ако се налага да се поставят пломби на предните зъби, всеки добър зъболекар ще направи първо избелването, ще изчака около 10-ина дни, докато цветът се стабилизира и чак след това ще премине към възстановяването на зъбите.

МАКСИМАЛЕН ЕФЕКТ

Избелването в зъболекарския кабинет става в рамките на 1 час, докато в домашни условия максималният ефект се достига след 10-12 дни.Избелване на зъби в кабинета Почистване на зъбен камък и полиране на зъбите, като зъболекарят отчита началния цвят на зъбите. Поставя се усторазширител, който държи бузите и устните настрана. Венците се покриват с вещество, което ги предпазва от агресивния избелващ агент. Върху зъбите се нанася избелващият агент, който зъболекарят може да активира със светлина, с лазер или по химичен път. Концентрацията на избелващия агент е по-висока от тази при домашните системи. Тази стъпка се повтаря до 3 пъти, като продължителността на всяка процедура е по около 10-15 минути, в зависимост от конкретната система, до постигане на желания резултат. Дават се указания на пациента за подходящ хранителен режим и поддръжка.

Избелване на зъби в домашни условия

Почистване на зъбен камък и полиране на зъбите, зъболекарят отчита началния цвят на зъбите. Вземат се отпечатъци от горна и долна челюст, които се изпращат в лаборатория за изработване на индивидуални шини. При следващото посещение вашият зъболекар адаптира и демонстрира начина на ползване и съхранение на шините. Ползват се 10-12 дни, като най-често се спи с тях, но може да се носят и през деня. На 3-4 ден се прави междинен контролен преглед и зъболекарят засича постигнатия резултат. Резултатът е видим още след първата процедура, а максималният резултат се постига след 10-12 дни. След дадения период се отчита крайният резултат и се дават съвети за подходящ режим на хранене и поддръжка.